Gratis verzending vanaf €35Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden

World turtle day 🐢

Geplaatst door Tamara Garrelfs

Vandaag is het De Internationale Dag van de Schildpad! En wat is nu een betere manier om deze speciale dag te vieren dan door bij te dragen aan de bescherming van deze kwetsbare dieren?

Schildpadden zien er misschien wel uit alsof ze zichzelf goed kunnen beschermen door hun harde schild, maar eigenlijk zijn het hele kwetsbare dieren. In de afgelopen decennia is een groot aantal schildpadpopulaties drastisch afgenomen. Hierdoor behoort bijna elke zeeschildpadsoort nu tot de bedreigde diersoorten maar ook met sommige zoetwaterschildpadden en landschildpadden gaat het niet goed. Lees hieronder de tips van experts om te zien wat jij zoal kunt doen om zeeschildpadden te beschermen. 🌿

1. Eet duurzaam

Eén van de grootste bedreigingen voor zeeschildpadden is de niet-duurzame visserij. De reptielen worden vaak, net zoals vele andere zeedieren, per ongeluk gevangen als bijvangst tijdens het vissen waardoor ze helaas vaak komen te overlijden. Om dit te voorkomen kun je beter - als je vis eet- kiezen voor duurzaam gevangen vis. Meer informatie over duurzaam gevangen vis lees je hier.

2. Verminder plastic gebruik

Plastic vergaat vrijwel nooit zomaar en komt meer en meer terecht in de oceaan waar het door een zeeschildpad kan worden aangezien voor eten. Je kunt zeeschildpadden direct helpen door geen wegwerpplastic meer te gebruiken en in plaats daarvan te kiezen voor herbruikbare alternatieven of beter nog, producten die helemaal geen plastic bevatten. 

3. Bij twijfel niet kopen

De schilden van bedreigde zeeschildpadden zijn helaas erg in trek op de internationale zwarte markt. Dus draag jouw steentje bij door alles te vermijden dat er ook maar een beetje verdacht uitziet. Vraag tijdens het reizen aan verkopers waar hun souvenirs van zijn gemaakt en koop ze bij twijfel niet! 

4. Maak het strand schoon

Overweeg om wat tijd te schenken aan het helpen van zeeschildpadden. De oceanen staan allemaal met elkaar in verbinding, dus plastic kan de hele wereld over reizen. Ben je op een strand en ligt er plastic of ander afval? Ruim het op. En zorg er uiteraard voor dat je zelf geen afval achterlaat.

5. Doneer

Zelfs wanneer je niet in de buurt van zeeschildpadpopulaties woont, wil dat nog niet zeggen dat je niet kunt bijdragen aan de bescherming van de zeeschildpad. Het Wereld Natuur Fonds is een prachtige organisatie die zich inzet voor dier en natuur. Door op deze link te klikken word je doorverwezen naar hun website en kun je eventueel een donatie doen.

 

 

 

← Oudere berichten Nieuwe berichten →Laat een bericht achter