Gratis verzending vanaf €35Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden

World Ocean Day 🐳🐚

Geplaatst door Tamara Garrelfs

Vandaag is het Wereld Oceanen Dag! En dat moet gevierd worden. We hebben zo veel te danken aan de oceanen. Zo voorzien ze ons van de helft van het zuurstof dat we in ademen, leveren ons voedsel, ingrediënten voor medicijnen, werkgelegenheid en een prachtige en onmisbare biodiversiteit. Daarnaast worden broeikasgassen geabsorbeerd en spelen daarmee zo een belangrijke rol in de regulering van het klimaat. Ook niet onbelangrijk: oceanen zijn prachtig! Ze geven ons de nodige inspiratie, ontspanning en plezier! Reden genoeg dus om ons in te zetten voor een schonere wereld.

Helaas worden oceanen elk jaar meer en meer aangetast door de mensen. Plastic soep is dan ook één van de grootste gevaren voor de zeeën. Wist je dat de wereld jaarlijks zo’n 2.000 miljard kilo afval produceert? Ongeveer twee derde wordt ingezameld en verwerkt, en de rest verdwijnt op een afvaldump wat dan via een omweg in de oceanen terecht komt.

De visie van Liefs Bella is om het gebruik van plastic te minderen en de mogelijkheid te bieden voor milieubewuste alternatieven. Op deze manier hopen wij bewustwording te creëren en een groene voetdruk achter te laten.

Wil jij graag een steentje bijdragen maar weet je niet hoe? Lees hieronder onze vijf tips! 🌊

1. Vermijd wegwerp plastic

Per jaar komt er meer dan acht miljoen ton aan plastic afval in onze oceanen terecht. Dat kost miljoenen dieren het leven. Jij kunt hier direct iets tegen doen door nu te stoppen met het gebruik maken van wegwerpplastic en te kiezen voor herbruikbare alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een hervulbare drinkfles, je eigen boodschappentas mee nemen naar de winkel, je lunch verpakken in een broodtrommel etc. Dit zijn kleine voorbeelden die zorgen voor een positief effect. 

2. Beach Clean Up

Ga je graag naar het strand toe? Overweeg dan eens om een Beach Clean Up te organiseren. De oceanen staan allemaal met elkaar in verbinding, dus plastic kan de hele wereld over reizen. Ben je op het strand en ligt er plastic of ander afval? Ruim het op. En zorg er uiteraard voor dat je zelf geen afval achterlaat.

3. Kies voor duurzame vis

Eén van de grootste bedreigingen voor zeedieren is de niet-duurzame visserij. Dieren worden vaak per ongeluk gevangen als bijvangst tijdens het vissen waardoor ze helaas vaak overlijden. Ook worden sommige populaties vis overbevist waardoor ze lokaal kunnen uitsterven. Om dit te voorkomen kun je vis kopen die op een duurzame wijze is gevangen. Of beter nog, je kunt er voor kiezen om helemaal geen vis te eten. 

4. Consuminder 

Veel van de producten die wij kopen worden via zee vervoerd. Dat zorgt ten eerste voor veel CO2uitsoot en ook voor herrie onder water. Dit verstoord een aantal zee(zoog) dieren, en zorgt voor risico’s op vervuiling. Ook worden veel van de artikelen die je besteld verpakt in wegwerpplastic. Door minder te kopen heb je op meerdere gebieden al meteen positieve impact!

5. Stoot minder CO2 uit

Klimaatverandering heeft een negatieve impact op het leven in onze oceanen, zoals op onze koraalriffen en op bijvoorbeeld dieren zoals zeeschildpadden. Ook hier kunnen wij iets aan doen! Door plantaardiger te eten en te kiezen voor alternatieven vervoersmiddelen (fiets in plaats van auto, trein in plaats van vliegtuig), gaat de CO2-uitstoot omlaag. 

Heb jij nog goede tips om onze oceanen schoon te houden? Laat het ons weten in een reactie onder deze post! 🌿

← Oudere berichten Nieuwe berichten →Laat een bericht achter