Gratis verzending vanaf €35Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden

Wat is een gezichtsreiniger en hoe gebruik je het?

Geplaatst door Tamara Garrelfs

Gezichtsreinigers zijn er in allerlei soorten, vormen en maten. Er wordt dan ook gezegd dat er niet één gezichtsreiniger is die perfect is voor iedereen omdat iedere huid anders is. Hier zijn wij het niet helemaal mee eens. We weten dat elke huid zijn eigen pluspunten en zijn eigen problemen heeft. Maar wat heeft iedere huid gemeen? Dat verzorging van groot belang is! In deze blog post nemen wij stap voor stap met jou door wat een gezichtsreiniger is, wat het doet met je huid, welke verschillende soorten gezichtsreiniger er zijn en hoe je onze Face Bar het beste kunt gebruiken. 

Wat is een gezichtsreiniger?

Een gezichtsreiniger heeft als functie om de tere huid van het gezicht schoon te maken en te verzorgen. Het heeft dan ook een sleutelfactor in jouw schoonheidsritueel. Een schone huid staat vaak gelijk aan een gezonde huid en verzorgingsproducten kunnen zo beter hun werk doen. Maar omdat er zoveel soorten bestaan en iedere huid weer anders is, komt het kiezen van het juiste product best nauw. Er zijn veel verschillende factoren waar je op kunt en wilt letten wat het vaak ook verwarrend maakt. Tegenwoordig claimt ieder merk dat hun product het beste is. Maar is dit ook wel waar? Vaak worden er chemische en dierlijke ingrediënten toegevoegd wat niet alleen schadelijk is voor jouw huid, het is ook schadelijk voor het milieu en het zorgt voor dierenleed. Dit is als je het ons vraagt dan ook alles behalve een goed product. Wij kunnen gelukkig met veel trots zeggen dat onze gezichtsreiniger (Face Bar) geen chemische en of dierlijke ingrediënten bevat. En hij is ook nog eens geschikt voor ieder huidtype! Ideaal dus. 

Wat doet een gezichtsreiniger?

In principe heeft iedere gezichtsreiniger dezelfde functie. Namelijk het verwijderen van vuil, vet bacteriën en dode huidcellen. Als je een verkeerde gezichtsreiniger gebruikt dan kan deze te agressief zijn voor jouw huid. Zo kunnen producten voor een bepaald huidtype vetten, proteïnen en natuurlijk vocht afvoeren die de huid juist nodig heeft. Vaak heeft dit te maken met de ingrediënten die in het product verwerkt zitten. Niet iedere huid reageert het zelfde op bepaalde stoffen. 

"Wist je dat door het gebruiken van de verkeerde gezichtsreiniger de natuurlijke beschermlaag van jouw huid kan worden aangetast waardoor huidproblemen alleen maar verergerd kunnen worden? Wij raden dan ook aan om voor een gezichtsreiniger te gaan die puur en alleen bestaat uit natuurlijke ingrediënten."

Welke soorten gezichtsreinigers zijn er?

Gezichtsreinigers kun je verdelen in vier categorieën. Iedere gezichtsreiniger heeft zijn eigen werking en dus een ander effect op de huid. Hieronder lees je de duidelijke verschillen.
 •  Gezichtszeep: Dit middel kan zeer effectief zijn als het gaat om het verwijderen van talg. Dit komt omdat zeep een vrij agressief middel is. Echter kan dit er ook voor zorgen dat belangrijke stoffen zoals vocht uit de wordt onttrokken. Vaak bevat gezichtszeep ingrediënten zoals alcohol en is het vaak niet diervriendelijk en of vegan. 
 • Synthetische gezichtsreinigers: Dit reinigingsmiddel bevat nauwelijks zeep waardoor het vaak kunstmatige ingrediënten bevat. Hierdoor is het product vaak minder krachtig dan zeep wat betekend dat de huid minder vaak wordt aangetast. Door de toevoeging van kunstmatige ingrediënten is dit product niet bevorderlijk voor je huid. Ook worden er regelmatig dierlijke ingrediënten aan toegevoegd. 
 • Mengsels tussen zeep en kunstmatige gezichtsreinigers: Deze soort bevat vaak antibacteriële ingrediënten. Dit is om de kwalijke bacteriën die zorgen voor acné te verwijderen. Helaas tast dit product vaak wel de natuurlijke huidflora aan. Ook worden er vaak dierlijke ingrediënten toegevoegd.
 • Natuurlijke gezichtsreinigers: Deze vetvrije gezichtsreinigers laten de natuurlijke staat van de huid intact en laten daarop een dun hydraterend laagje achter. Er worden geen chemische of dierlijke ingrediënten toegevoegd. Let op! Dit is helaas niet altijd het geval. Check altijd eerst de verpakking of de product omschrijving om er zeker van te zijn dat het product daadwerkelijk natuurlijk en vegan is.

Nu vraag jij je natuurlijk af in welke categorie onze Face Bar valt. En terecht! Onze Bar hoort thuis in de categorie natuurlijke gezichtsreinigers. Dit omdat er uitsluitend natuurlijke ingrediënten in de Bar zitten en hij 100% vegan is. Daar zijn wij uiteraard heel blij mee!

Hoe gebruik je deze Bar?

1. Maak je handen en de Face Bar nat

2. Wrijf de Bar een aantal keer in je handen en laat iets opschuimen. Let op! De Bar geeft door de toevoeging van milde ingrediënten minder schuim af dan bijvoorbeeld een Shampoo Bar maar meer dan voldoende voor je gezicht.

3. Maak kleine masserende bewegingen met je handen over je wangen, voorhoofd en kin (wees altijd voorzichtig met de huid rondom de ogen).

4. Spoel vervolgens je gezicht af met lauwwarm water (let op: gebruik voor de huid van je zicht nooit té warm of heet water, warm water droogt namelijk je huid uit).

5. Dep je gezicht droog met een zachte handdoek (vermijd wrijven. Dit kan je gezicht beschadigen) 

6. Gebruik de verzorgingsproducten die je gewend bent zoals bijvoorbeeld een dag/nacht crème. 

En voila! Zo gebruik je een Face Bar. Simpel hè?

Ook goed om te weten

Onze Face Bar is gemaakt in Nederland. Dit vinden wij een belangrijk aspect omdat het importeren van producten uit het buitenland een groot effect heeft op het milieu en zorgt voor veel CO2 uitstoot. Het is dus altijd goed om te kijken waar het product wat jij wilt aanschaffen vandaan komt.

Verder is de Bar:

 • Geschikt voor alle huidtypes
 • PH-huidneutraal 
 • Vegan
 • Cruelty free
 • Volledig plasticvrij
 • Palmolievrij
 • Vrij van SLS en SLES
 • Vrij van parabenen & siliconen

Conclusie 

Zoals je hebt gelezen is het uitkiezen van de juiste producten van groot belang. Wij helpen je hier graag bij. Onze webshop bevat alleen natuurlijke, diervriendelijke en vegan producten die niet schadelijk zijn voor mens en milieu. Zo kun je ook voor een gezichtsreiniger bij ons terecht. Ben je benieuwd geworden naar onze Face Bar? Klik dan hier. We hopen je genoeg geïnformeerd te hebben zodat ook jij de overstap maakt naar duurzame alternatieven die passen in jouw groene lifestyle! Heb je vragen over dit artikel of over het product? Laat dan een reactie achter onder deze blog post. Veel shop plezier!

Liefs, Tamara

← Oudere berichten Nieuwe berichten →Laat een bericht achter