Gratis verzending vanaf ‚ā¨35Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden

Vegan Geurkaarsen ūüĆĪ

Geplaatst door Tamara Garrelfs

Ben jij klaar voor het weekend? Wij helpen je graag om jouw huis knus en gezellig te maken! Geurkaarsen cre√ęren sfeer en kun je het hele jaar door gebruiken. Zo ook op een heerlijke zomerse avond! ‚ú® Hier bij Liefs Bella hebben we een ruim assortiment aan verschillende geuren en formaten. De branduren vari√ęren dan ook van 15 tot wel 70 uur. Genoeg keuze dus!

Onze Geurkaarsen worden gemaakt van 100% ecologische was in plaats van paraffine of bijenwas. ūüźĚ Hierdoor zijn de kaarsen duurzaam, vegan en biologisch afbreekbaar! Helaas worden er nog genoeg (geur)kaarsen verkocht die schadelijk zijn voor dier, mens en milieu. Weten waar je op moet letten voor je een kaars koopt?¬†Hieronder vind je een overzicht van ingredi√ęnten die er voor zorgen dat een kaars¬†niet duurzaam en of vegan is.

 

Bijenwas 

Wanneer de honing gemaakt is slaan de bijen dit op in de cellen van de korf.  Ze gebruiken de honing als voedsel en voedselreserve bij schaarste. Dit geldt althans in een natuurlijke omgeving en niet bij imkers. In plaats van hun eigen honing krijgen imker-bijen suikerwater te eten. Vaak is dit suikerwater een combinatie van reguliere witte suiker en water. Niet in de laatste plaats omdat dit goedkoop is. Andere maken gebruik van suikers als glucose en fructose.

Honing is uiteraard niet zomaar suiker voor de bijen. De samenstelling/voedingswaarde is voor de bij van vitaal belang. Net zoals koemelk dat is voor een kalf en moedermelk voor baby’s. Het laat zich dan ook niet zomaar artificieel vervangen in de mate dat nodig is.

Al lijkt het dat de bijen in eerste instantie prima op suikerwater kunnen leven zijn de gevolgen op langere termijn zijn niet te overzien. Een echt waardeloze en ondoordachte samenstelling van suikerwater kan fatale gevolgen hebben.

 

Paraffine

Wanneer paraffine wordt verbrand laat het giftige stoffen in de lucht vrij, waaronder aceton, benzeen en tolueen. Dit zijn stuk voor stuk stoffen waarvan bekend is dat ze kankerverwekkend kunnen zijn!

Naast gevaarlijke dampen produceren paraffinekaarsen ook roet. Wanneer dit roet door de lucht zweeft kan het worden ingeademd. Deze roetdeeltjes kunnen vervolgens hun weg vinden naar onze longen, lagere luchtwegen en longblaasjes.

Kortom: Paraffine kaarsen zijn niet alleen giftig maar zijn ook niet biologisch afbreekbaar. Bovendien komt het ingredi√ęnt uit een niet-hernieuwbare bron (fossiele brandstof) die ecologisch verwoestend is. paraffine kaarsen zijn dus niet duurzaam

 

Stearine

Stearine kaarsen zijn kaarsen waarvan het materiaal afkomstig is uit slachtafval van kippen, koeien en varkens. Het vet dat bij de slacht overblijft wordt gezuiverd en gesteriliseerd. Stearine kaarsen houden de vleesindustrie in stand en deze kaarsen dragen dus niet bij aan een duurzame en diervriendelijke toekomst.

 

Palmolie

Sinds de jaren 90 zijn palmolie kaarsen zeer populair geworden. Deze kaars¬†zou zogezegd ¬†een schoner en langer-brandend alternatief zijn voor paraffine. Maar wanneer iets wordt bestempeld wordt als ‚Äėnatuurlijk‚Äô, is het per definiete niet meteen eco-vriendelijk.

Kaarsen van palmolie houden zich schuil onder de naam plantaardige stearine. Hoewel palmolie gemaakt is van een natuurlijke, plantaardig materiaal, is het helaas geen duurzame optie. De productie van palmolie staat bekend om zijn nadelige gevolgen. Het veroorzaakt o.a. sociale conflicten, bedreigde diersoorten en ook zorgt het voor veel milieuschade. Palmolie kaarsen kun je dus beter vermijden.

 

Biologische Soja

In tegenstelling tot parafine is soja biologisch afbreekbaar en bovenal niet schadelijk. Voor dit product worden er ook geen dieren en of hun resten gebruikt. Dit maakt het een duurzaam en veganistisch product. Het overblijfsel van sojakaarsen mag je bij het compost deponeren. Hieronder zie je de voordelen van soja was op een rij:

  • Soja was is een 100% duurzaam¬†product.
  • Soja was is vegan
  • Soja was is biologisch afbreekbaar.
  • Kaarsen die gemaakt zijn van sojawas branden in totaal 30 tot 45% langer dan paraffinekaarsen.¬†Je kunt er dus extra lang van genieten!
  • En tot slot heb je¬†90% minder roetvorming dan bij kaarsen van paraffine.

Reden genoeg dus om voor Biologische Soja was kaarsen te gaan.

Ben jij enthousiast geworden en wil je graag voor je zelf of voor iemand anders een heerlijk ruikende en duurzame Geurkaars kopen? Je vindt het allemaal in onze webshop!

 

← Oudere berichten Nieuwe berichten →Laat een bericht achter