Gratis verzending vanaf €35Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden

Safety Razors

Geplaatst door Tamara Garrelfs

Scheren zonder wondjes en bultjes, dat willen we allemaal! Met het veiligheidsscheermes van Bambaw kun je optimaal genieten van een gladgeschoren huid zonder enige irritaties. De dichte kam werkt minder agressief dan een open kam en voorkomt zo de onnodige en vervelende wondjes. Het mes is zo ontworpen dat hij makkelijk is in gebruik. Ook voor beginners! De mesjes zijn gemaakt van Zweeds staal. Dit staalsoort wordt beschouwd als een van de zuiverste staalsoorten en is een echte recycle kampioen! Wist je dat het zelfs een van de meest gerecyclede materialen ter wereld is? Dat noemen wij nog eens duurzaam. Ben je benieuwd naar alle andere voordelen van een safety razor? Lees dan snel verder!

Safety razor rose gold

Safety razors: goed voor het milieu en je portemonnee

Zoals je hierboven hebt gelezen worden de mesjes gemaakt van Zweeds roestvrij staal. Dit staalsoort behoort tot de top van zijn soort en is een van de meest gerecyclede materialen ter wereld! Wanneer het mesje bot en dus op is kun je hem zonder je schuldig te voelen gewoon in de prullenbak gooien. De verpakking waarin jouw safety razor komt wordt gemaakt van gerecycled krafpapier. De navulling wordt verpakt per vijf mesjes. Voor een zo'n pak betaal je bij ons €1,50. Dat is dus maar 30 cent per mesje! Kortom, goed voor het milieu en je portemonnee! 

 

Safety razors en beginners 

Veel mensen denken dat een safety razor meer wondjes en huidirritaties veroorzaakt dan andere soorten scheermesjes. Dit is dan ook een van de voornaamste redenen waarom mensen niet over stappen op dit milieuvriendelijke alternatief. Maar niets is minder waar! De mesjes worden gemaakt van Zweeds roestvrij staal. Dit materiaal is een van de meest duurzame materialen ter wereld en staat bekend om zijn uitzonderlijke snijkwaliteit en stevigheid. Doordat de mesjes vlijmscherp zijn is de kans om wondjes te creëer kleiner dan wanneer je te maken hebt met een bot mesje. De theorie dat deze mesjes zorgen voor meer wondjes en huidirritaties is dus niet waar. 

 

Hoe gebruik je een safety razor?

Net als altijd met scheren wordt ook met een safety razor aangeraden om je huid nat te maken en vervolgens in te smeren met scheergel of zeep. Plaats het scheermes in een hoek van 30 graden tegen de huid en maak een soepele scheerbeweging. Belangrijk is dat je het mesje het werk laat doen. Druk dus niet het mes op de huid. 

Na dat je klaar bent met scheren is het verstandig om je scheermesje droog te maken met een handdoek. Op deze manier heb je langer plezier van je mesje! Zet vervolgens de safety razor in de bijbehorende houder en voilà! 

 

Hoe lang gaat een safety razor mee?

Een safety razor kan een mensen leven mee gaan mits je hem goed gebruikt! De mesjes daarentegen moeten zo nu en dan worden vervangen. Wanneer je een mesje moet vervangen hangt af van jouw haartype en hoe vaak je jezelf scheert. Voor de een is dit na een maand en voor de ander na twee maanden. Wij raden aan dat je zelf aanvoelt en bepaalt wanneer jouw mesje toe is aan vervanging. Hoe je hier achter komt is heel simpel. Begint je mesje bot aan te voelen? Dan is het tijd om een nieuw mesje te gaan gebruiken. 

  

Hoe houd je een safety razor schoon?

Je kunt je scheermesje het makkelijkste schoonmaken door hem onder stromend water te houden. Op deze manier verwijder je alle restjes huid, zeep en haren. Ook kun je de kop van het scheermes los draaien en zo het mesje los halen om schoon te maken. Wees hierbij wel voorzichtig dat je jezelf niet snijdt! Wanneer je klaar bent met schoonmaken raden we je aan om het scheermes droog te maken en hem vervolgens te plaatsen in de bijgeleverde houder. Zo verleng je de levensduur van het mes. 

 

We zijn benieuwd, wat zijn jouw ervaringen met een safety razor? Laat het ons weten in een reactie onder deze blogpost. 

← Oudere berichtenLaat een bericht achter