Gratis verzending vanaf €35Op werkdagen voor 15:00 uur besteld = dezelfde dag verzonden

Duurzame dinsdag

Geplaatst door Tamara Garrelfs

Als er een perfecte dag zou zijn om stil te staan bij duurzaamheid is dat vandaag wel, op duurzame dinsdag! Bij ons staat duurzaamheid samen met veganisme op nummer een. Maar hoe zit dat met jou? Ben jij je bewust van de producten die je aanschaft en gebruikt? Weet je wat voor effect het kan hebben op de samenleving, dier en milieu? Wij willen graag gebruik maken van het podium wat duurzame dinsdag biedt door een blog te schrijven over dit topic en uitleggen hoe wij als webshop onze producten selecteren. Heb jij tips of ideeën over duurzame dinsdag? Deel ze in een reactie onder deze blog post.

 

Wat is duurzame dinsdag?

De eerste dinsdag van de maand september wordt in Nederland ook wel duurzame dinsdag genoemd. Op deze dag krijgen duurzame ideeën en initiatieven een podium in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de duurzame dinsdag-koffer in ontvangst waarin honderden duurzame ideeën en initiatieven zitten die vanuit alle hoeken van onze samenleving komen. De meest duurzame en innoverende ideeën en of initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om dit idee of initiatief een extra impuls te geven.

 

Waarom de politiek?

De politiek is verantwoordelijk voor het beleid in Nederland, maar wie weet beter wat er in de samenleving speelt dan ‘de gewone man' zelf? Het aanbieden van de duurzame dinsdag-koffer staat als het ware symbool voor onze maatschappij waarin enorm veel kennis, initiatief en creativiteit is op het gebied van duurzaamheid. 

 

Enorme diversiteit aan ideeën én afzenders

Duurzame Dinsdag biedt aan alle soorten duurzame ideeën en initiatieven een podium. Van een uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden. Alles komt samen in een koffer. Ook de afzenders van de ideeën en initiatieven zijn enorm divers. Ze komen onder andere van particulieren, verenigingen, bedrijven, maatschappelijke organisaties en zelfs start-ups. Samen laten ze zien dat duurzaamheid leeft en de toekomst is. Naast de ideeën en initiatieven wordt ook het duurzame lintje uitgereikt. Dit is een bijzondere onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving. Wil jij ook dat jouw idee in de koffer terecht komt? Kijk dan op de website van duurzame dinsdag. 

 

Duurzame dinsdag X Liefs Bella

Bij Liefs Bella zijn we continu bezig met duurzaamheid en bewustwording. Zo zijn al onze producten zorgvuldig geselecteerd en uitgekozen. De eisen die wij stellen voor we een product gaan verkopen zijn als volgt: het product moet vegan, diervriendelijk, volledig plasticvrij en duurzaam zijn. Ook komen al onze producten uitsluitend uit Nederland zodat de CO2 uitstoot beperkt blijft.

De producten die jij in jouw dagelijkse leven gebruikt kunnen een enorme impact hebben op onze samenleving. Dier en natuur zijn vaak de eerste die te maken hebben met de gevolgen. Zo worden er veel dieren op een afgrijselijke manier behandeld en afgemaakt om ons te voorzien van bijvoorbeeld Shampoo, Douchegel, Makeup etc. Hier willen wij graag verandering in brengen. Er is ondertussen ook wel bewezen dat dit helemaal niet nodig is! Zo zijn er genoeg merken en producten die een alternatief bieden voor dierlijke ingrediënten en diervriendelijk zijn. En daar zijn wij een enorme voorstander van!

 

Als een product vegan en diervriendelijk is, is het dan ook persé duurzaam? 

Deze vraag kunnen we heel duidelijk beantwoorden: nee! Als een product vegan en diervriendelijk is hoeft dat niet te betekenen dat het product ook duurzaam is. Vaak wordt er nog gebruik gemaakt van (micro)plastic. Deze kleine boosdoener zorgt uiteindelijk voor enorm veel schade aan het milieu en de gezondheid van mens en dier.

 

Wat is microplastic?

Plastic wat in het milieu terecht komt valt vroeg of laat uit elkaar in steeds kleinere stukjes. Microplastics zijn alle stukjes kleiner dan een halve centimeter. Vaak zijn ze zelfs zó klein dat ze niet meer zichtbaar zijn voor het blote oog. Dan zijn er ook nog de microplastics als gevolg van slijtage, zoals vezels van synthetische kleding of slijpsel van autobanden. Microplastic wordt vaak bewust toegevoegd aan verzorgingsproducten omdat ze een bepaalde functie vervullen. Deze microplastics komen dan uiteindelijk via het afvoerputje weer in het milieu terecht. 

 

" Wist je dat een plastic waterflesje er wel 450 jaar over kan doen om afgebroken te worden? Veel plastic verdwijnt zelfs helemaal nooit maar blijft in hele kleine deeltjes, microplastics genoemd, in de oceaan drijven." 

 

Hoe kan ik makkelijk duurzaam shoppen?

We weten hoe moeilijk het kan zijn om duurzaam te winkelen. Elk product is wettelijk verplicht om de ingrediënten op de verpakking te hebben staan, maar als je niet zo thuis bent in de betekenissen van deze ingrediënten is het niet te doen om weloverwogen iets aan te schaffen. Vaak kiezen mensen daarom maar voor de makkelijke weg. En geloof me, dat snappen wij echt wel! Maar dat is vanaf nu dus niet meer nodig. Wij hebben dit lastige karweitje namelijk al voor jou gedaan. Zo kun jij voortaan met een gerust hart al jouw favoriete producten shoppen en tegelijkertijd draag jij jouw groene steentje bij. Hoe tof is dat?!

 

 

← Oudere berichten Nieuwe berichten →Laat een bericht achter